Overnachten in Frankrijk in een authentieke omgeving

31 juli 2019admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2019/07/DSC_0030-e1563220021840.jpg?fit=1024%2C681&ssl=1

Overnachten in Frankrijk kun je in een Chambres d’Hôtes. Dit is de Franse benaming voor Bed & Breakfast.

De term chambres d’Hôtes betekent letterlijk’gastenkamers’. Je bent dan ook letterlijk te gast bij een eigenaar in huis. In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land en u huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten. Overnachten in Frankrijk is een normale manier van slapen bij ‘vreemden’ geworden. Je kent de eigenaar (nog) niet. Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen, net als bij een overnachting in een bed and breakfast. De eigenaars stellen dus een overnachting beschikbaar in hun eigen huis (variërend van één tot maximaal 5 kamers) en serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt.
chambres-dhotes-zoeken-photo-cook-experience-259
De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland. Overnachten in Frankrijk gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken. De gasten werden goed in de watten gelegd. Inmiddels is de term chambres d’hôtes enigszins vrijer geworden. Er worden chambres d’hôtes omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen. Zeer compleet met ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hôtes. De eigenaars doen hier hun uiterste best om het de gasten naar hun zin te maken.
Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hôtes. Er zitten grote verschillen in comfort, de geboden faciliteiten (zwembad, sauna, etc.). Maar ook de prijs kan enorm verschillen. Sommige chambres d’hôtes eigenaars bieden kamers aan. Waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers. Andere chambres d’hôtes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld naast een buitenzwembad een sauna en een hottub.

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.