Het nieuwe of tijdelijke normaal…..

30 april 2020admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2020/04/nieuwe-normaal.jpg?fit=584%2C340&ssl=1

Het nieuwe normaal

Een tijdje geleden antwoordde Ernst Kuipers, hoofd coördinatie van de ic bedden in Nederland, dat hij er als Groninger geen moeite mee had, als de anderhalve meter afstand het nieuwe normaal zou worden. Nu ben ik ook een ras echte Groninger en ik begreep niet helemaal waarom hij dit aan ‘ het Gronings zijn ‘ moest verbinden. Zelf heb ik het veel liever over het tijdelijke normaal! Want wat voor samenleving wordt dat?

Toen wij pas in Frankrijk woonden, vroegen gasten ons nogal eens waarom wij voor Frankrijk hadden gekozen. En één van onze antwoorden was dan steevast: omdat er Fransen wonen!

Nu valt er op Fransen net zoveel aan te merken als op Nederlanders, alleen andere dingen dan op Nederlanders aan te merken zijn. En één van de dingen die wij nu leuk vinden aan die Fransen is hun lichamelijk taalgebruik. Er wordt in dit land gewoon gezoend en omhelst!

Zoenen

Toen we nog in Nederland woonden, gebeurde er vaak het volgende: verjaardagsfeestje! Wij komen binnen. De man des huizes is de jarige job. Dirk komt binnen en hij vliegt de andere kant op, wuift vanaf een afstand naar Dirk, maar owee, kom niet dichterbij! Dirk zoent namelijk alle mannen die hij leuk vindt, een omhelzing, zoen op de wang, als het even kan twee, en klaar! En ik kan u verzekeren dat dit niets met zijn seksuele geaardheid te maken heeft. Maar alles met hoe hij graag met mensen omgaat.

En ook ik vind dat gewoon warm, gezellig! S’ochtends bij de bakker komen en dan iedereen die je kent even twee zoenen geven. Weliswaar één keer per dag, maar het geeft iets aan van nabijheid, elkaar kennen en erkennen! Waarbij het natuurlijk wel echt moet zijn. Soms zijn het van die ‘luchtzoenen’, dan waait het ergens langs je wangen weg in het niets. Maar dat zijn dan van die ‘ doen alsof’ contacten, daar schiet je ook in Frankrijk niks mee op!

Zoenen dus, elkaar even omhelzen, dichtbij elkaar zijn, een arm om je schouder! Dat is voor ons het fijne normale van dit land en van het contact met mensen. En gelukkig zijn er ook veel hele gewone gezellige Nederlanders die hier net zo over denken!

Dus spreek ik veel liever over een tijdelijk noodzakelijk kwaad dat vooral niet normaal moet worden!

Tekst: Fennie

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.