Soms…….

4 juli 2020admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2020/07/maison-juli1-scaled.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1

Soms……

Na een rare periode van Confinement in France, de gite verbouwen en klusjes doen in en om La Maison du Notaire komen er wel eens de gedachten op over hoe het gaat in de wereld en hoe verder met de Chambre’s.

Je kunt je nog zo druk maken met gedachten maar zo wordt het er niet leuker op.

Soms moet je jezelf verwennen toch. De week was sneller om dan verwacht daar er gasten hadden geboekt. Maar daar doen we het voor. Het loopt nu weer, de reserveringen komen weer binnen voor één of twee nachten, of voor langere periode. De gasten weten ons gelukkig weer te vinden na een lange periode van onzekerheid. Men gaat weer Frankrijk ontdekken, ieder op zijn eigen manier.

Nu zijn wij gelukkig met wat wij hebben en niet wat wij nog willen bezitten dus daar ligt het niet aan.
De Chambre’s zijn weer in gebruik, schoon volgens de regels die zijn opgesteld en het is gebruikmaken van wat verstandig is.
Dit verstand hopen wij ook van onze klanten als men hier verblijft.
De gite lag even stil omdat er de hulp was ingeroepen bij een collega B&B voor het bouwen van een badkamer en-suite. Daar ging iets meer tijd inzitten omdat er hier en daar nog wat “toeleveringsproblemen” zijn of waren.


Dan heb je geen tijd om te denken, klopt ten dele. Soms keek je het journaal, Nederlands of France en zag je de berichtgevingen over de Covid-19 in beide landen. Oké in Nederland minder over France en vice versa. De verschillen in aanpak, hier een daadwerkelijke “Lockdown” en in Nederland een “Intelligente Lockdown”.
Welke hiervan het beste is laten wij maar in het midden maar soms hè..
Verbijsterd gekeken naar de “Intelligentie” van onze medemens in Nederland en dan weer met verbazing naar de regels die hier in France doorgevoerd werden en de strenge controles hierop.
Soms werden wij daar wel wat moedeloos van maar zoals eerder al eens geschreven, wij blijven positief.  Welke het beste is? Het midden denk.
Afin, hoop gebeurt dus op wereldniveau, demonstratie hier, demonstratie daar. Soms vragen wij ons af…… Iets met tijd, belang en media.

Laten we dan maar gauw op regionaal niveau kijken. Om opgeladen te zijn, zijn we na de versoepeling samen even een weekje weggeweest naar het zuiden. Côte d’ Azur wat ben je ook mooi met een prachtige blauwe zee en schijnbare rust. Eerst naar Hyères voor een dag of twee en daarna naar Port Grimaud.  Natuurlijk met ons “Groene Ei”, ons eigen gebouwde rijdende bed/ caravan. Neergestreken op een camping aan de zee met uitzicht over de “Golf van Saint Tropez” met, inderdaad Saint Tropez aan de overkant.
Diverse tripjes gedaan in de omgeving die wij daar al redelijk kennen en genoten van al het goede wat France te bieden heeft.


En iedere Chambres d’hôtes in Frankrijk is klaar om de gasten weer te ontvangen op zijn eigen manier. Soms zijn er perioden van tegenslagen maar blijf positief er komen weer goede tijden.
Er is zoveel moois te beleven, te ontdekken en herinneringen te maken.

En zeker in La Douce France.

 

 

Tekst: Maison du Notaire

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.