Nieuws van La Maison du Notaire

6 februari 2021admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire-scaled.jpg?fit=1200%2C675&ssl=1

Bonjour vanuit Melay van chambres d’hôtes La Maison du Notaire

Het is alweer een tijd geleden dat wij van ons hebben laten horen, laten we zeggen te lang. Gebeurt er dan helemaal niets bij La Maison du Notaire hoor ik al denken? Jawel hoor, genoeg maar soms heb je iets meer tijd en soms heb je gewoon minder tijd, en iets van inspiratie om van iets iets te maken of te schrijven.

In onze laatste blogs hebben we het gehad over verbouwingen, still going strong en over de mijmeringen aangegeven door de eerste Lockdown.

Tja dat was wat en dan ook moeders (en schoonmoeders) hier omdat wij haar een weekje sneeuw hadden beloofd en zij nog even zou blijven, tien weken (!!!) en daarna retour naar Nederland.  Geen idee hoe jullie zijn met jullie schoonmoeder?

Die tijd hebben we overleefd, ach het is een lief mens en ze had de Husky mee dus ze was uren op pad hier in de bossen en over de wegen. Elke keer een Attestation mee om een legale reden te hebben om te passagieren, voordeel van een hond hebben zodat jezelf een frisse neus kon halen.

Huiswaarts

Maar na een tijd kreeg zij toch weer perikelen om naar huis te gaan omdat er een tuin wachtte op snoeiwerk, grasmaaien en toch ook een beetje heimwee denk ik. Papierwerk in orde gemaakt en moeders weer op honk gebracht. Nu zie ik de fronsen in de hoofden komen, en de vraag ¨Je mocht toch niet weg?¨ Klopt als een bus maar als een 79 jarige (schoon) moeder iets in het hoofd heeft dan heeft ze het niet in de kont dus wij hebben gekeken wat de mogelijkheden waren en natuurlijk alle restricties. Lang verhaal kort, in één streep naar het midden van Nederland, (schoon) moeder in quarantaine en ondergetekende volgende dag weer in één streep terug naar Melay. Lang leven mijn zuinige diesel.

Maar oke dat was toen.

Zomer 2020

De aanloop naar de zomer was best wel spannend omdat dan Nederland en dan weer France restricties had, code regenboog of andere regels. Zodra de regering het toeliet zijn wij met ons Groene EI, de kleine caravan nog even er tussenuit geweest, laten we zeggen vakantie in eigen land. Wij hebben al eens laten vallen dat wij uit de Kop van Noord Holland komen dus de zee is altijd een rode draad in ons (vakantie) leven ook nu weer. Afzakken richting de kust, hier een paar dagen en dan door om andere dingen te ontdekken want er zijn zoveel mooie plekken in France. Maar wel langs de kust en dan richting Nice.

Neergestreken op een camping aan de baai van St; Tropez, genoeg kanten om op te gaan en een uitzicht, plek zat met de grenzen dicht dus profiteren daarvan.
Heerlijke dagen gehad en kunnen bijtanken zoals wij dat noemen, één smetje door een aanrijding maar dat is iets voor misschien een ander blog.

Mondkapje

Maar zoals we al schreven, de aanloop naar de zomer was best wel spannend doordat er een hoop onzekerheid was over wel of geen vakantie, vakantie in eigen land voor de diehard Francofielen die de vakantie in France in rook zagen opgaan;

Gelukkig gingen de grenzen weer open en enige punten  waar de ¨toerist¨ zich aan moest houden waren afstand, dat er een hoop gelegenheden gesloten waren (goed voor de knip) en ik durf het haast niet neer te zetten hier, het mondkapje.  Maarja, als dat alles is dan kun je nog heel veel, of niet? Ook hier geldt nog steeds een mondkapjesplicht in de Haute Marne, zelfs gewoon op straat.  Tja ‘s lands wijs ‘s lands eer zeggen wij dan, alhoewel het dan wel een uitdaging wordt om te communiceren daar de mimique wegvalt. Het geeft ook wel veel hilarische momenten hoor, ik bedoel dit en krijg dat, mevrouw zegt dit en versta dat.

Maar ala, de gasten vonden ons weer en wij hebben toch over het algemeen een goede zomer gehad met uitéénlopende gasten van alle rangen en standen, fantastische gesprekken gehad, mooie momenten tijdens de Table d’Hôtes die hier elke dag verzorgt (kunnen) worden, gesprekken met een goed glas wijn onder een prachtige sterrenhemel ‘s avonds en totale rust. Wij zijn ervan overtuigd dat deze dit aankomend jaar weer komen, in welke vorm dan ook; Aan ons zal het niet liggen durven wij volmondig te zeggen maar het mooiste is dat om het zelf te beleven bij ons. (sluikreclame)

En wat gebeurde er na dat seizoen?

Toen kreeg (schoon) moeder het op haar oude heupen en belde op of zij heel misschien nog een paar weekjes mocht komen logeren, ze weet dat wij onze hand er niet voor omdraaien om haar op te halen.  Nu met twee honden, een achterbak vol met boodschappen (besteld vanuit hier) en in het achterhoofd houdend dat we voor 20.00 uur binnen moesten zijn want hier geldt al een tijdje een avondklok, helaas geen reden om over de snelheidslimiet te gaan hebben we begrepen dus optijd weg. De avondklok, heikel puntje in Nederland maar deze is in de Haute Marne teruggedraaid naar 18.00 uur tot 06.00 uur en is nog steeds van kracht en blijft nog wel even.  Ach, wij hebben na 18.00 uur toch niets meer te zoeken buiten dus we kunnen er mee leven, laten we hopen dat het helpt en anders is het abonnement van Netflix weer lekker gespekt.

Oke, netjes voor de Couvre-feu, zo heet dat hier binnen dus geen zorgen. Alleen één dingetje, zou (schoon) moeder een abonnement op de Lockdown hebben? Alsof de duvel ermee speelt, twee dagen later!
Maar dat is wel weer wat voor een volgend blog, tipje van de sluier? Auto was totall loss.

A bientôt vanuit Maison du Notaire

Ron en Astrid

TEKST: LA MAISON DU NOTAIRE

https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire.6-scaled-e1614544391437.jpg?resize=320%2C427&ssl=1
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire2-scaled.jpg?resize=320%2C427&ssl=1
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire1-scaled.jpg?resize=320%2C427&ssl=1
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire.5-scaled.jpg?resize=320%2C240&ssl=1
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/02/Maison-du-Notaire.3jpg-scaled.jpg?resize=320%2C427&ssl=1

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.