Nieuws uit Maison Les Galettes deel 1 | Voorjaar 2022

4 maart 2022admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2022/03/8186757_w1272_dsc0313-e1646378618850.jpg?fit=800%2C532&ssl=1

Bonjour vanuit Les Galettes,

 

We beginnen dit keer met een fraaie foto van onze tuin, die we vorig voorjaar maakten. Maar zo mooi als de tuin er op deze foto uitziet, was dat het eerste jaar (2017) zeker nog niet. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder van april 2017, een deel van onze tuin leek wel een maanlandschap 😟
Ja, dat was best een stressvolle periode, want we wilden natuurlijk het liefst dat alles perfect was, voordat de eerste gasten zouden komen. Maar helaas kon het niet anders, want die ravage in onze tuin had te maken met het aanpassen van de septic tank voor zowel het gastenverblijf als voor ons eigen huis.

 


Wij zijn niet aangesloten op de riolering, omdat we in een buitengebied wonen en zijn daarom verplicht om een septic tank te hebben. Deze tank zuivert het afvalwater op een biologische manier. We zullen je de verdere details van de installatie besparen, maar je kunt je misschien wel voorstellen dat het een hele ‘operatie’ was. Gelukkig was de tuin op ons openingsfeestje op 3 juni 2017 weer een klein beetje toonbaar en inmiddels is er, op een putdeksel na, niets meer van te zien. Dus eind goed, al goed 😀

Mocht je meer willen weten over de werking van dit ingenieuze autonome rioolsysteem, trek Bart gerust aan zijn jasje als je hier bent, hij kan je er alles over vertellen.

Veel leesplezier en een lieve groet uit Rezay.

Bart, Loes en Amber

Tekst :  Maison Les Galettes

admin

Stuur een antwoord

Bonjour vanuit Les Galettes,

 

We beginnen dit keer met een fraaie foto van onze tuin, die we vorig voorjaar maakten. Maar zo mooi als de tuin er op deze foto uitziet, was dat het eerste jaar (2017) zeker nog niet. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder van april 2017, een deel van onze tuin leek wel een maanlandschap 😟
Ja, dat was best een stressvolle periode, want we wilden natuurlijk het liefst dat alles perfect was, voordat de eerste gasten zouden komen. Maar helaas kon het niet anders, want die ravage in onze tuin had te maken met het aanpassen van de septic tank voor zowel het gastenverblijf als voor ons eigen huis.

 


Wij zijn niet aangesloten op de riolering, omdat we in een buitengebied wonen en zijn daarom verplicht om een septic tank te hebben. Deze tank zuivert het afvalwater op een biologische manier. We zullen je de verdere details van de installatie besparen, maar je kunt je misschien wel voorstellen dat het een hele ‘operatie’ was. Gelukkig was de tuin op ons openingsfeestje op 3 juni 2017 weer een klein beetje toonbaar en inmiddels is er, op een putdeksel na, niets meer van te zien. Dus eind goed, al goed 😀

Mocht je meer willen weten over de werking van dit ingenieuze autonome rioolsysteem, trek Bart gerust aan zijn jasje als je hier bent, hij kan je er alles over vertellen.

Veel leesplezier en een lieve groet uit Rezay.

Bart, Loes en Amber

Tekst :  Maison Les Galettes

Inloggen

Register

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.