La Ferme de L’Ortier

Normandie | Orne | Mortrée | chambres d'hôtes | gîtes | vanaf € 55,- | De Ferme de l'Ortier' is een boerderij uit 1840. Tegenwoordig omgebouwd tot een gastenkamer met 5 kamers / studio op het platteland van Normandië.

Bienvenue bij Géraldine & Cees

la ferme de l'ortier chambres d'hôtes zoeken_eigenaren

Chambres d’hôtes La Ferme de L’Ortier.

Een oase van rust en ontspanning.

Tegenwoordig is de uit 1840 daterende boerderij  omgebouwd tot een gerieflijke chambres d’hôtes met 5 kamers / studio’s. Gelegen op het platteland van Normandië, verwelkomen wij onze gasten graag op La Ferme de L’ Ortier in een familiaire sfeer in een omgeving van rust en zuivere lucht.  Dankzij onze ruime ervaring, inmiddels meer dan 10 jaar, zijn wij uitstekend in staat om aan uw wensen te voldoen.

Oase van rust en ontspanning.

Chambre d’Hôtes La Ferme de L’Ortier is een oase van rust en ontspanning, op 5 hectare, in een tijdperk vol beperkingen. Dankzij de centrale ligging kunt u de verschillende bezienswaardigheden van Normandië ontdekken. Wij bieden u een verblijf inclusief ontbijt. Daarnaast kunt u de rijkdom van regionale producten ontdekken tijdens het diner.

Wie zijn wij

Géraldine, geboren in Lausanne (Zwitserland) en woonde in Mexico, Hotel diploma Lausanne. Cees,  geboren in Nederland, Hotel Diploma Tilburg. We hebben samen 20 jaar in Zwitserland gewoond.

Historie

In 1840 was “La Ferme de L’Ortier” nog een boerderij. Echter uit oude documenten, die we tijdens de renovatie gevonden hebben,  werd het  rond 1880 een handel in wijnen en likeuren. Vanaf 1920 werd het weer opnieuw verbouwd tot een welvarende agrarische boerderij voor het fokken van paarden en runderen. In 1997 zijn wij begonnen met het restaureren van het hoofdgebouw. Helaas werden wij in 1999 overrompeld door de storm ‘Lothar’ die een enorme schade heeft aangericht. We hebben ons echter niet laten kennen en langzaam alles weer opgebouwd om in 2004 van start te kunnen gaan met de restauratie van de stallen. En dit alles met veel  zorg voor de authenticiteit van de gebouwen en materialen. Daardoor vindt u in onze  Chambres d’Hôtes de kamers zowel oude als nieuwe elementen.

Al onze kamers hebben een eigen ingang; een privé badkamer / wc; en comfortabele TRECA-matrassen. Uw auto kunt u zonder problemen parkeren op het terrein van de boerderij.

Culinair

Géraldine, met haar passie voor koken, laat u creaties ontdekken op basis van lokale producten, met daarnaast een internationale invloed. Het menu van onze Table d’Hôtes (4 gangen) wordt begeleid door Europese wijnen die elke dag worden geselecteerd.

Activiteiten

Dankzij de centrale ligging van de Ferme de L’Ortier kunt u gemakkelijk tal van historische en culinaire bezienswaardigheden van Normandië met de auto bereiken. De regio Orne staat bekend als “het paardenland”, deels vanwege de naburige “Haras du Pin”, de trots van Frankrijk. Voor paardenliefhebbers een absolute must om deze regio eens te bezoeken.

Het wereldberoemde Mont-Saint-Michel ligt op slechts 2 uur rijden . Dichter bij huis vindt u bovendien tal van andere kastelen zoals Château d’Ô, Médavy, Sassy, ​​Carrouges die de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarnaast zijn er talrijke historische plaatsen langs de Normandische kust om te bezoeken (“The Landing”; Deauville, Honfleur)

Ontdek de lokale streekproducten en neem de Normandische culinaire route (camembert, calvados, cider, oesters, vlees .

En wilt u een dag doorbrengen in Parijs? Met het treinstation van Surdon, op 4 km afstand, kunt u de lichtstad met de trein binnen 2 uur bereiken!
Wij adviseren u graag over uw uitstapjes. Wij geven onze gasten elke dag “huiswerk” mee. Zo leert U het echte Normandie kennen!

A bientôt chez

Géraldine & Cees

   

Wij zijn ook lid van