Domaine de Laguneaussan | Lesparre-Médoc

Chambres d'hôtes | Nouvelle Aquitaine | Laguneaussan | Domaine de Laguneaussanis een voormalig 18e eeuws wijnkasteeltje. Het is gelegen in een park met eeuwenoude bomen in een eigen bos van 54 ha.

Bienvenue bij Laban & Pim

Chambres d’hôtes Domaine de Laguneaussan.

Domaine de Laguneaussan is een voormalig 18e eeuws wijnkasteeltje, omringd door eeuwenoude bomen. Het landgoed bestrijkt ca. 54 ha, waarvan 30 ha bos. De chambres d’hôtes is gelegen aan de rand van het stadje Lesparre-Médoc temidden van all ‘Grand Crus’. Hier vindt u ook veel voorzieningen zoals winkels, medische zorg enzovoorts.

Fietstochten

Onze chambres d’hôtes is een goede uitvalsbasis voor een uitgebreide fietstocht door de wijnstreek of door de duinen. In het sfeervolle landhuis hebben we vijf B&B-kamers. De voormalige beheerderswoning, het maison de Gardien, is omgetoverd tot een gezellige zes persoons gîte in cottagestijl. U kunt ook kamperen op het landgoed bij Domaine de Laguneaussan. Er zijn voldoende lommerrijke plaatsen voor een tent, camper of caravan aanwezig.

De Médoc staat bekend om zijn wijn. De wijnstreek strekt zich uit langs de oevers van de Gironde. De Médoc telt na de omgeving van de Middellandse Zee de meeste zonuren van Frankrijk. Vanwege dit zonnige klimaat is Laguneaussan ook bij uitstek geschikt voor een bezoek aan de Atlantische stranden in het voor- en naseizoen.

In de oude wijnschuur van Domaine de Laguneaussan  verzorgen wij bijna dagelijks Table d’Hôtes. Dit is de avondmaaltijd samen met onze gasten. U eet bij kaarslicht in de oude cuvier of in de schaduw van de moerbeibomen. Wij bereiden maaltijden, gebruik makend van wat de moestuin en het bos oplevert.

De kuststreek rondom de monding van de Gironde is, na het Middellandse Zeegebied, het zonnigste stuk van Frankrijk. Hierdoor zijn ook voor- en naseizoen bij uitstek geschikt voor een zonnebad op de Atlantische stranden. Deze bevinden zich op twintig minuten autorijden  van Domaine de Laguneaussan.

De Nederlandse eigenaren, Laban en Pim heten u van harte welkom.

A bientôt

Laban & Pim