La Garnasette | Rosières

Chambres d'hôtes | Auvergne Rhône-Alpes | Haute Loire | vanaf € 65,00 | Boerderij “La Garnasette” is een schitterende vakantieplek voor wandelaars en smulpapen. Vanuit la Garnasette worden vegetarische wandelarrangementen georganiseerd.

Bienvenue bij Lidy

La Garnasette is een schitterende vakantieplek in de Auvergne, één van de mooiste en rustigste gebieden in Frankrijk.

Het ligt in het departement Haute-Loire in de omgeving van Le Puy. Vlakbij het dorp Rosières, op 750m hoogte.

 

Vegetarische of vegan maaltijden

De verzorging van de inwendige mens is uitstekend: u krijgt een stevig ontbijt, biologisch brood, muesli, yoghurt, thee of koffie. U neemt een goedgevuld lunchpakket mee en  na uw wandeltocht volgt  het hoogtepunt: een fantastisch vegetarisch diner van biologische kwaliteit, ‘haute cuisine’!

Voor menige vleeseter was het al een openbaring dat vegetarisch eten zo heerlijk, gevarieerd en verzorgd kan zijn. Ook veganisten kunnen bij ons terecht. De internationale keuken passeert de revue en U geniet ook van typische streekgerechten uit de Auvergne. Alle ingredienten zijn verse streekprodukten, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. Met allerlei dieëten kan rekening gehouden worden, zoals glutenvrij etc.
De laatste jaren is er veel vraag naar vegan maaltijden en we hebben ons daar ook met hart en ziel op toegelegd!
U eet buiten onder de lindenboom of op de deel, waar vroeger de koeien stonden en die nu is veranderd in een gezellige huiskamer / eetzaal.
Tegen de beboste hellingen van een plateau, vindt u de boerderij “La Garnasette”, aan het eind van een doodlopend weggetje, waar het heerlijk vertoeven en verrukkelijk eten is.
Al 130 jaar staat de boerderij daar, nu mooi gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl, maar met het comfort van deze tijd. Centrale verwarming bijvoorbeeld, terwijl het woord “garnasette” verwijst naar hoe hier vroeger werd verwarmd: een garnasse is een takkenbos die dient om het vuur weer op te rakelen.
A bientôt

Lidy