Le Douvet | Camping

Gîtes | camping | chambres d'hôtes | Nouvelle Aquitanne | Charente | Souris | vanaf € 55,00 | Geniet van een heerlijke vakantie in een van onze gîtes, in de Chambres d’hôtes of op onze Logeerzolder.

Bienvenue bij Joop & Cathelijne

Geniet van een heerlijke vakantie op onze veelzijdige vakantieboerderij Le Douvet.

Le Douvet (gelegen in het Franse departement Charente (regio Nouvelle-Aquitaine)  bestaat uit twee zelfstandige, maar naar wens aaneen te schakelen gîtes, die gerestaureerd zijn met ecologische materialen zoals kalk, zand, hennep, klei, natuursteen, hout en gipsplaat. De chambre d’hôte is een tweepersoonskamer en een logeerzolder voor maximaal vier personen, beide gevestigd in de boerderij.

Daarnaast is er een mini-camping met twee volledig ingerichte bungalowtenten. De grote schuur beschikt over sanitair en dient ook als gemeenschapsruimte met tafeltennis en tafelvoetbal. Rondom de boerderij zijn verschillende zitjes en op de camping is een schaduwplek met brood- en pizzaoven. Een kampvuurtje maken of een lekkere barbecue is ook mogelijk. Een keer per week verzorgen wij een pizza-avond. De rest van de week is het, na reservering, mogelijk om aan te schuiven bij onze table d’hôte voor een driegangenmenu bereidt met groenten uit eigen moestuin en lokale producten. Ons cursus- en activiteitenaanbod bestaat uit beeldhouwen in hout, in steen en op maat gemaakte wandelvakanties. De cursusweken zijn op basis van volpension en daarmee ook een culinaire belevenis.

Inmiddels alweer 20 jaar geleden dat we elkaar ontmoetten in Amsterdam. Daar hebben we met veel plezier gewoond en gewerkt tot we op een dag besloten dat we anders wilden gaan leven, ander werk en meer met je handen. Kortom;  op 1 april 2006 vertrokken wij met onze paarden en pipowagen uit Amsterdam en reden stapvoets richting Frankrijk. Voor een overzicht van dit avontuur kijk voor een impressie in het fotoboek.

Ruim een jaar later vonden wij daar een oude, vervallen boerderij, die al ruim dertig jaar leeg stond. Die boerderij met de naam Le Douvet, inspireerde ons tot het creëren van een eigen plek op het Franse platteland. Kijk voor een impressie in het fotoboek.

Met de vondst van deze boerderij eindigde onze reis en begon het restauratie project. Vanaf 2009 is Le Douvet een vakantie en ontmoetingsplek voor jong en oud.

A bientôt chez chambres d’hôtes

Le Douvet | Joop & Cathelijne