Wandelen rondom Goute la vie

Wandelen rondom Goute la vie

Wandelen vanaf Goute la vie.

Vanaf de camping en de chambre d’hote Goute la vie zijn vele wandelingen te maken.

Je hoeft je auto niet in om optimaal van de omgeving te kunnen genieten.

Ik begin met de kortste en breid het steeds meer uit. Het leuke van deze wandelingen is , dat ze ook goed met kinderen zijn te doen en met honden !  Met kinderen is het leuk omdat er van alles valt te ontdekken onderweg. Je kunt oude fossielen vinden, herinneringen uit de romeinse tijd, door beekjes waden, in het water spelen, een boom inklimmen etc. En het leuke voor de honden is, dat ze vrij zijn om lekker los te lopen en even heerlijk te rennen, te ruiken, hun gang te gaan. En dat alles natuurlijk binnen de norm dat je alles in de eigen waarde laat, dus niks kapot maken, geen wild aanvallen etc. Maar dat lijkt zo vanzelfsprekend ,dat het eigenlijk niet gezegd hoeft te worden !

Wandelen naar de afgraving. ( anderhalf à twee uur)

Boven het dorpje Cerin stijgt de oude afgraving uit. Hier  hebben studenten met hun professoren al die miljardenoude fossielen gevonden. Vanaf het museumplein van Cerin, ja wij hebben ook ons museumplein, kun je via een houten trap omhoog klimmen naar het ‘ oude’ pad van de opgravers, dat weer in ere is hersteld. Onderweg zijn er panelen,  die het één en ander uitleggen en bankjes om even bij te komen. Het is wel even doorklimmen , maar met prachtige uitzichten. Voor wie dat niet fijn vindt, is de wandeling ook andersom te doen.Wanneer je boven bent, kun je twee kanten op. Je kunt de korte route nemen en met mooie uitzichten rondom teruglopen naar het begin van het dorp.
Je kunt ook de andere kant op, nog even doorklimmen en dan ben je bij de afgraverij, waar je rondom kunt lopen en veel van de afgraving en de lagen die de eeuwen weergeven, kunt zien.
Boven aangekomen kun je na bezoek aan de afgraving doorlopen , ook hier met prachtige uitzichten, richting de achterkant van het dorp Cerin en zo via het dorp terug naar Goute la vie.
Je kunt ook nog even verder lopen en het ‘ lac de Cerin’ bezoeken.  Dit is een klein meertje, een vennetje eigenlijk, dat overgebleven is van die oeroude binnenzee. Een schitterend mooi stukje oeroude natuur met een prachtige flora.
En dan vandaar weer terug naar de afgraving en links of rechtsom richting naar het dorp en terug naar Goute la vie !
En ook hier geldt daarna dat het biertje koud staat, de wijn of het ijsje op je staan te wachten , op het terras of op je eigen plek, en je heerlijk na kunt genieten van deze prachtige wandeling.

Bron: Goute la vie