Accomodatie

Auberge de Garnier | Patia & Streekgerechten uit Montbrison

Tijdens een indrukwekkende tour naar Montbrison kun je een mooie tussenstop maken in St Bonnet Courreau.

  • Welkom
  • Gerechten

Auberge de Garnier

Tijdens een indrukwekkende tour naar Montbrison kun je een mooie tussenstop maken in St Bonnet Courreau.

Je waant je in het mooie glooiende landschap als in de Alpen. Je hoort de bellen om de nekken van de schapen en het vergezicht doet je stil zijn.

Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In het verleden was dit een plek waar de boeren alleen ‘s zomers hun koeien lieten grazen en hun kaas maakten. ‘s Winters was het te koud en niet te bereiken. De gebouwen die hier staan waren eigenlijk geen volwaardige huizen, omdat er geen voorzieningen waren.

De Auberge is alleen in de zomer open. ‘s Winters is de weg niet begaanbaar als er sneeuw ligt. Het is wel een mooi gebied om te langlaufen.

Patia is een streekgerecht gemaakt van aardappel en room met boter.

Receptuur:

  • 1 kg kleine aardappeltjes eventueel met schil goed schoon borstelen en in kleine plakjes snijden van 1/2 cm dik
  • 3/4 liter slagroom
  • 25 gram roomboter
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Neem een grote kookpan waas alles in past.
  • Maak de pan warm en doe de boter in de pan en laat dit op een matig vuur uitbruisen.
  • Bak de ui en vervolgens de knoflook zachtjes totdat het glazig begint te worden.
  • Voeg alvast peper en zout toe.
  • Giet de room in de pan en breng dit tegen de kook.
  • De aardappel moet 3 cm onder de room staan.
  • Doe vervolgens de aardappelplakjes in de room en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur heel laag zodat de room net een klein beetje tegen de kook is.
  • Regelmatig roeren en na een half uurtje uitzetten.
  • Na ongeveer 15 minuten weer zachtjes tegen de kook brengen.
  • Dit duur in zijn geheel minimaal 3 uur.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout na 2 uur.
  • Als garnering kun je op het laatst een 1/2 bosje fijn gehakte peterselie of kervel aan toe voegen.
  • Je serveert dit bij charcuterie en gemengde salade met augurk en zilveruitjes
  • Eet smakelijk!

Bron: Le vieux Boulanger

Accomodatie

Voorzieningen
  • Parking
  • Reserveren

Er zijn nog geen beoordelingen. Ben jij de eerste?

Voeg je reactie toe

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.