Chateau d’Origny in Ouches
Deze chambres d’hôtes met zijn fantastische uitstraling heeft een ongekend alure. De Belgische eigenaar heeft het kasteel vanaf 2011 in zijn bezit en heeft het tot 2022 gebruikt als chambres d’hôtes en table d’hôtes. Vanaf 2022 is nu ook een restaurant geopend en is de menukaart tot een hoog niveau gestegen tot 1 Michelinster waardig. Als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om hier te gaan lunchen of dineren. Er zijn ook twee helicopterlandingsplaatsen.
Julien Laval, chef-kok
In de keuken pronkt onze chef Julien Laval met Franse en hedendaagse gastronomie die hij sublimeert met een paar lekkernijen die hij tijdens zijn vele reizen heeft opgedaan.
Het was in Courchevel (73), met sterrenchef Alexandre Ongaro, dat Julien Laval zich vastbeet voordat hij bij Serge Vieira in Chaudes-Aigues (15) kwam, waar hij bijdroeg aan het behalen van een tweede ster in 2012. Aangeworven door het Chateau d’Augerville in Augerville-la-Riviére (45), werkte hij 4 jaar lang voor de reputatie van het etablissement voordat hij in 2022 bij Chateau d’Origny kwam met de vaste bedoeling om het restaurant naar de top te brengen. Vertrekkend van een blanco pagina laat de chef zijn creativiteit de vrije loop. Zijn basis? De eis, discipline en regelmaat. Zijn ambitie? Geef de voorkeur aan lokale en regionale kwaliteitsproducten en respecteer de seizoensgebondenheid van grondstoffen.
Frédéric Bailly, Chef-patissier
Frédéric Bailly werkte 15 jaar in de restaurantbusiness in Zwitserland, Australië, Engeland en in verschillende 5-sterrenhotels over de hele wereld. Deze globetrotter combineert ervaring en techniek in dienst van een inventief en verfijnd gebak.
Jean-Noel Rahmani, Chef-Sommelier
Na een carrière als oberkelner in Londen en Brussel en vervolgens als assistent-maitre d’hôtel in de Alpen, Zuid-Frankrijk en Lille, trad Jean-Noel Rahmani toe tot het toenmalige sterrenrestaurant La Laiterie in Lambersart als oberkelner.(59). Afgestudeerd op niveau 3 van de Ecole du Vin, werd hij hoofdsommelier in 2010. Het was in het sterrenrestaurant van het Chateau de Courban (21) dat zijn talent tot uiting kwam vanaf 2015 tot zijn aankomst in het Chateau d’ Origny.
- Welkom
- Gerechten
- Interieur
- Departement
Er zijn nog geen beoordelingen. Ben jij de eerste?