Table d’Hôtes is een onderdeel van de Franse cultuur

Veel Chambres d’Hôtes eigenaren in Frankrijk bieden naast het verhuren van gastenkamers ook Table d’Hôtes aan.

Table d’hotes is een maaltijd of een compleet diner. Meestal van 3-4 gangen met voornamelijk verse (streek) producten. De table d’hôtes wordt genuttigd gezellig aan tafel met de andere gasten én de eigenaren van de chambres d’hôtes.

Table d’Hôtes met regionale producten

De eigenaren die ‘s avonds voor hun gasten een heerlijke Table d’Hôtes serveren voelen zich veelal erg verbonden met de regio. Ze kiezen (bewust) voor groenten en fruit uit eigen moestuin en halen hun andere producten niet te ver van huis zowel bij de plaatselijk boeren als op de locale markt. Specialiteiten van de streek weten de eigenaren vaak ook goed te vinden bij de (delicatessen) winkeltjes als de boulangerie, boucherie en epicerie in de buurt.

Zoeken

Bekijk de Chambres d’Hôtes in Frankrijk en meer? Ontdek het mooie Frankrijk om op reis te gaan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief