Milieusticker in Frankrijk

auto

Heb je een milieuvignet nodig als je op vakantie gaat in Frankrijk maar niet van plan bent Parijs te bezoeken? Er zijn over dit onderwerp veel verwarrende en zelfs onjuiste berichten verschenen. Dit zijn 5 belangrijke punten.

1. Is het milieuvignet verplicht op de Franse autoroutes?

De Franse milieusticker is alleen verplicht in een aantal grote Franse steden. Maar sinds vorig jaar hebben ook diverse departementen hun grondgebied benoemd tot ‘tijdelijke milieuzone’. Dit betekent dat de milieusticker daar in periodes van extreme luchtvervuiling tijdelijk verplicht kan zijn en de sterkst vervuilende voertuigen dan geweerd worden. Dit betreft o.a. de Côte d’Or (Bourgogne), Drôme, Loiret (Orléans), Haute-Savoie, Creuse, Gers en de Hérault.
Om praktische redenen is de kans klein dat de maatregel in die korte periodes ook van toepassing zal zijn voor (stukjes van) de Franse autoroutes die door enkele van deze departementen lopen. Zoals de Route du Soleil door de Drôme. Of de A10 en A71 door de Loiret. Maar in theorie is het wel mogelijk. En de Franse overheid communiceert slecht over dit onderwerp. Voor de meeste vakantiegangers is de veiligste oplossing daarom het milieuvignet (€4,21) gewoon te bestellen.

Zoeken

Bekijk de Chambres d’Hôtes in Frankrijk en meer? Ontdek het mooie Frankrijk om op reis te gaan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het weer in Frankrijk