Lemon merengue taart

13 april 2021admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2021/04/20210329_130956-scaled-e1618309116336.jpg?fit=1200%2C900&ssl=1

Receptuur voor 8-10 personen

  • 4 uitgeperste citroenen
  • 5 dooiers
  • 75 gram suiker
  • 25 gram boter
  • 5 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 20 gram pure couverture / chocolade om te smelten in de bodem

Receptuur suikerdeeg

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Het maken van de taartbodem:

  • Het suikerdeeg 1 dag vooruit maken door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
  • Pak het deeg in en leg het in de koeling.
  • Haal het deeg 1 uur voor gebruik uit de koeling en dun uitrollen met bloem.
  • Een grote vorm of kleine vormpjes besmeren met boter.
  • De vorm(en) beleggen met het uitgerolde deeg. et overtollige deeg wegsnijden.
  • Dan het deeg met een vork goed inprikken, zodat het deeg niet kan opbollen tijdens het bakken.
  • Goudbruin afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca. 20 minuten.
  • De taartbodem goed af laten koelen, met een beetje gesmolten couverture insmeren. Daarna de chocolade laten afkoelen.

De sabayon:

  • Zet een pan op met heet water en breng deze aan de kook.
  • Neem een aparte beslagkom (bekken) doe hier de eidooiers met het citroensap en de suiker in.
  • Zet het bekken op de pan met heet water (bain marie) en klop de eiermassa totdat er een lint ontstaat en het eimengsels ca. 70-80 graden Celsius  is.
  • Plaats daarna het bekken in een bak met koud water om het garingproces te stoppen.
  • De sabayon die nu is ontstaan met de boter vermengen.
  • De sabayon in de met chocolade besmeerde taartbodem gieten en af laten koelen.

Voor de merengue:

  • Sla de eiwitten in een vetvrije kom stijf op. Dit doe je als volgt.
  • In een schone kom een beetje citroensap van de schil insmeren en droogwrijven met een stukje keukenpapier. Dit doe je ook met de garde.
  • Daarna de eiwitten eerst een klein beetje opslaan op de hoogste snelheid van de mixer.
  • Als ze iets schuimig is dan een lepel suiker erbij en na 5 seconden weer.
  • Dit doe je totdat de suiker op is en laat het geheel nog 30 seconden doorkloppen.
  • Nu is ze stijf en kun je ze op de sabayon spuiten als deze helemaal koud is.
  • Daarna met een brulée brander het eiwit lichtbruin kleuren.
  • Eventueel garneren met Atsinacresse, muntblaadjes en geschaafde gebruneerde amandelen.
Print Friendly, PDF & Email

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.