Milieusticker Frankrijk aanvragen

15 juli 2023admin0
https://i0.wp.com/www.opreisinfrankrijk.nl/wp-content/uploads/2020/03/2cv-.jpg?fit=640%2C425&ssl=1

Makkelijk milieusticker Frankrijk aanvragen

Je kunt een Vignet Frankrijk aanvragen via de website www.vignetnodig.nl hier kun je een Milieusticker Frankrijk kopen.

Als je van plan bent om met de auto door Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de milieusticker die je nodig hebt. In Frankrijk is het verplicht om een milieusticker, ook wel Crit’Air vignet genoemd, te hebben als je met de auto de milieuzones inrijdt. Deze milieuzones zijn ingesteld om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren en vervuilende voertuigen te weren.

Vignetnodig.nl is de partner waar je eenvoudig en snel een milieusticker voor Frankrijk kunt aanvragen. Door het invullen van een online formulier en het uploaden van een kopie van je kentekenbewijs ontvang je binnen enkele dagen de milieusticker per post thuisgestuurd. Zorg ervoor dat je deze sticker goed zichtbaar op je voorruit plaatst, zodat je geen boete riskeert als je een milieuzone inrijdt.

Het Crit’Air vignet is geldig in alle milieuzones in Frankrijk, waaronder grote steden als Parijs, Lyon, Marseille en Lille. De milieuzones zijn herkenbaar aan borden langs de weg en worden streng gecontroleerd door de Franse autoriteiten. Zorg er dus voor dat je altijd een geldig vignet bij je hebt als je met de auto door Frankrijk reist.

Er zijn verschillende categorieën milieustickers, afhankelijk van de emissieklasse van je voertuig. Hoe schoner je auto is, hoe hoger de categorie van je milieusticker. Het is belangrijk om te weten in welke categorie je auto valt, zodat je de juiste milieusticker kunt aanvragen. Zo voorkom je problemen als je een milieuzone inrijdt en voorkom je boetes.

Veel plezier met je reis door dit prachtige land!

  • Welke milieusticker heb ik nodig?
  • Er zijn stickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig.
    • De groene sticker is voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof). Deze voertuigen hebben altijd toegang in elke milieuzone.
    • Voertuigen op lpg komen in aanmerking voor een paarse sticker, ongeacht het bouwjaar.
    • De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto’s geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen sticker.
  • De sticker heet in het Frans officieel certificat qualité de l’air (CQA) maar wordt veelal pastille Crit’Air of vignette Crit’Air genoemd.
  • Plak de sticker aan de binnenkant rechtsonder op de voorruit. De sticker gaat de hele levensduur van het voertuig mee. Let op: Er zijn naast de officiële Franse website ook andere websites waar de sticker verkrijgbaar is, maar kijk goed naar de prijs (soms tientallen euro’s in plaats van € 4,51) en naar de algemene voorwaarden (bijvoorbeeld geen aansprakelijkheid als de sticker na de bestelling niet aankomt). De nagenoeg identieke Stick’Air van Genève is voor zover bekend niet geldig in Frankrijk maar het Franse vignette Crit’Air is wel geldig in Genève.

admin

Stuur een antwoord

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Op Reis in Frankrijk helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Ontdek

Gebruikers

Op reis in Frankrijk

Terug naar de homepagina

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Op Reis in Frankrijk. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.